Τηλεφωνήστε μας
210 4000405

Εμβοές στα αυτιά

Εμβοές στα αυτιά

Με τον όρο εμβοές εννοούμε τους ήχους, που ακούμε στα αυτιά μας, σε απουσία οποιουδήποτε εξωτερικού ήχου. Ο ήχος αυτός μπορεί να είναι συνεχόμενος ή να ακούγεται περιοδικά. Συχνά συνοδεύεται με απώλεια ακοής. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να οφείλεται σε βλάβες στα αγγεία ή ακόμα  πιο σπάνια σε όγκους. Συναντώνται συχνά, δηλαδή  το 10-15% του πληθυσμού εμφανίζει εμβοές και μάλιστα από αυτούς το 20% αναφέρει σοβαρές εμβοές, που επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητες, τον ύπνο, την εργασία.

Το κέντρο μας εξατομικεύει τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς. Αρχικά ξεκινάμε με αναλυτικό ιατρικό ιστορικό, ωτοσκόπηση και συνεχίζουμε με ακοολογικό έλεγχο. Με τα εξειδικευμένα μηχανήματα που διαθέτουμε ελέγχουμε όλη την ακουστική οδό. Με το τονικό ακοόγραμμα ελέγχουμε την ακοή, με το τυμπανόγραμμα  την κατάσταση του μέσου ωτός, με τις ωτοακουστικές εκπομπές τη λειτουργία των τριχωτών κυττάρων του κοχλία, με τα ακουστικά προκλητά δυναμικά του εγκεφαλικού στελέχους την αγωγιμότητα του ακουστικού νεύρου. Στη συνέχεια, προσδιορίζουμε την ένταση, τη συχνότητα και το είδος των εμβοών. Μερικές από τις εξετάσεις αυτές είναι εξειδικευμένες στον τύπο των εμβοών του κάθε ασθενούς, γεγονός που παίζει βασικό ρόλο στη θεραπεία που επιλέγουμε. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, γίνονται απεικονιστικές εξέτασεις (Μαγνητική Τομογραφία, Triplex αγγείων, Αγγειογραφία κ.α.).

Στη συνέχεια δίνουμε στους ασθενείς ακριβείς πληροφορίες για το είδος των εμβοών που έχουν και τη θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθούμε τους ασθενείς και προσαρμόζουμε τη θεραπεία ανάλογα με τον βαθμό της βελτίωσης που παρατηρούν.