Τηλεφωνήστε μας
210 4000405

Υαλουρονικό Οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του κολλαγόνου του δέρματος, το οποίο προσδίδει ελαστικότητα στους ιστούς και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μόρια νερού, δίδοντας όγκο και υγρασία στο δέρμα. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, τα παιδιά έχουν 60% περισσότερο υαλουρονικό οξύ το οποίο μειώνεται σταδιακά με τα χρόνια, ενώ άλλες μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα υαλουρονικού έχει κάποιος, τόσο νεότερος και ελκυστικότερος δείχνει.

Πώς δρα το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ μετά την έγχυση του υπό μορφή gel, απορροφάται από τον οργανισμό με αργό ρυθμό και τη θέση του παίρνουν μόρια νερού. Επιπλέον βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, συμβάλλει στη ενυδάτωση του, αυξάνει την αντοχή του σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ιδιότητα του.

Πόσο ασφαλής είναι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα ασφαλές. Χρησιμοποιείται χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με άριστα αποτελέσματα. Η εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων είναι εξαιρετικά σπάνια καθώς και η εμφάνιση επιπλοκών, οι οποίες είναι ήπιες και παροδικές (ερύθημα, οίδημα και εκχυμώσεις).

Σε ποιες περιοχές γίνεται;
Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των ρυτίδων των ρινοπαρειακών πτυχών,  της γωνίας του στόματος και των ρυτίδων του γέλιου, καθώς και για τον τονισμό του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών. Επίσης είναι κατάλληλο για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου, δίδοντας όγκο στα σημεία που έχει μειωθεί (ζυγωματικά, μάγουλα).

Πώς γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;
Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ διαρκεί 20 λεπτά περίπου. Είναι ανώδυνη και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις συνηθισμένες δραστηριότητες σας. Μετά από εφαρμογή μιας τοπικής αναισθητικής κρέμας γίνεται μια σειρά ενέσεων για την έγχυση του υαλουρονικού. Μετά την έγχυση είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος μικρός ερεθισμός στην περιοχή. Αυτός όμως είναι προσωρινός και καλύπτεται με make-up.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέως;
Το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Τα εμφυτεύματα έχουν διάρκεια ζωής που ποικίλει από 6-12 μήνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται σε 12 μήνες για διατήρηση του αποτελέσματος.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδεικνύεται η εφαρμογή υαλουρονικού οξέως;
Το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, λήψης αντιπηκτικής αγωγής, γνωστής ευαισθησίας στο υαλουρονικό.