Τηλεφωνήστε μας
210 4000405

Botox

Τι είναι το Botox;
Το Botox ή βοτουλινική τοξίνη είναι μία πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum. Αποτελεί μία μη χειρουργική θεραπεία αντιγήρανσης που εφαρμόζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και έχει σαν σκοπό τη λείανση των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.

Πώς δρα το Botox;
Η δράση του Botox έγκειται στη μείωση των συσπάσεων των μυών του προσώπου, που δημιουργούν ή εμβαθύνουν τις ρυτίδες έκφρασης. Με τη μέθοδο αυτή, οι μυς χαλαρώνουν και οι ρυτίδες εξαλείφονται.

Πόσο ασφαλής είναι η θεραπεία με Botox;
Το Botox χρησιμοποιείται για περισσότερες από 3 δεκαετίες σε νευρολογικές και οφθαλμολογικές παθήσεις. Στην εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου θεωρείται πολύ ασφαλής θεραπεία, γιατί η δράση του φαρμάκου είναι τοπική στο σημείο της έγχυσης και ο μυς επανέρχεται πλήρως στη φυσιολογική του λειτουργία μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Προσωρινά μπορεί να εμφανισθεί ένας ήπιος ερεθισμός του δέρματος (ερύθημα, οίδημα και εκχυμώσεις).

Σε ποιες περιοχές γίνεται;
Το Botox εφαρμόζεται στις ρυτίδες του μετώπου, μεταξύ των φρυδιών, στο έξω πλάγιο των ματιών (πόδι της χήνας), καθώς και στο λαιμό.

Πώς γίνεται η θεραπεία με Botox;
Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα απλή και διαρκεί 10-15 λεπτά. Με μια πολύ λεπτή βελόνα γίνεται έκχυση του φαρμάκου ενδομυϊκά. Μετά τη θεραπεία επανέρχεστε κανονικά στις δραστηριότητες σας.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του Botox;
Τα αποτελέσματα του Botox είναι θεαματικά και εμφανίζονται μετά από 3 έως 5 μέρες από την εφαρμογή του. Ειδικότερα, αυτό που βλέπουμε είναι ένα λείο μέτωπο χωρίς ρυτίδες, απουσία ρυτίδων γύρω από τα μάτια, ανασηκωμένα φρύδια και στο σύνολο του ένα πρόσωπο με ξεκούραστη και ανανεωμένη έκφραση. Τα αποτελέσματα αυτά διαρκούν        1 έτος.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδεικνύεται η εφαρμογή Botox;
Το Botox αντενδεικνύεται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, θηλασμού, ιστορικό αλλεργίας σε προηγούμενη εφαρμογή, προϋπάρχουσες νευρομυϊκές παθήσεις.   

Ποιο είναι το κόστος θεραπείας με υαλουρονικό οξύ και Botox;
Το κόστος θεραπείας εξαρτάται από τα σημεία του προσώπου που θα εφαρμοστεί και την ποσότητα που απαιτείται.